Mauno Vannas -mitali 2016

 

 

 

Ensimmäinen uudistettujen sääntöjen mukainen Mauno Vannas -mitali myönnettiin professori Stanley Changille vuonna 2016. Tohtori Chang (s.1941) toimi ennen eläköitymistään Columbian yliopiston silmätautien professorina ja Harkness Eye Institute -klinikan johtajana New Yorkissa.

Professori Chang on yksi maailman tunnetuimmista verkkokalvokirurgeista. Hän on ollut avainhenkilö kehitettäessä leikkauksen aikana käytettäviä raskasnesteitä, joiden ansiosta vaikeiden verkkokalvon irtaumien hoito on mullistunut.

Professori Chang opiskeli ensin sähkötekniikkaa Massachusettsin teknillisessä instituutissa (MIT) ja lääketieteellistä tekniikkaa Pennsylvanian yliopistossa. Masters-oppiarvon suoritettuaan hän päätti vaihtaa alaa ja suuntautua lääketieteeseen. Lääketieteelliset opintonsa tohtori Chang suoritti Columbian yliopistossa.

 

“I realized that if you become a bioengineer, you don’t really understand the biologic problems”

Medical school was a great experience, probably one of the best times in my life”

 

Professori Chang syntyi Kiinan Shanghaissa, josta muutti vanhempiensa kanssa New Yorkin Bronxiin kaksivuotiaana. New York on pysynyt edelleen asuinpaikkana, sillä eläköitymisen jälkeen Stanley Chang on pitänyt yksityisvastaanottoa Manhattanilla.

Lue lisää professori Changista Columbia Medicine -lehden artikkelista. Artikkelin kieli on englantia.

 

 

Edward S.Harkness Instituutin neuvottelukunnan jäsen tohtori Henry Kissinger ja professori Stanley Chang.