Kuusi vuosikymmentä silmätutkimusta

Kuusi vuosikymmentä silmätutkimusta

Silmien tutkimusta Silmäsairaalassa.

Jo kuuden vuosikymmen ajan on Silmäsäätiö rahoittanut silmien sairauksien tutkimusta. Tutkimuksen avulla on pystytty löytämään parannuskeinoja ja helpotuksia useisiin silmiin liittyviin sairauksiin ja vammoihin. Yleisimmät Silmäsäätiön rahoittamat tutkimusalueet ovat silmän tarkan näön ikärappeuma, diabeettinen verkkokalvotauti, perinnölliset silmätaudit, glaukooma, kaihi ja taittoviat, silmätulehdukset, kuiva silmä ja sarveiskalvon taudit sekä silmäsyöpä.

Silmäsäätiö on saanut vuosien saatossa useita lahjoituksia, joiden turvin silmätutkimuksen tukeminen on ollut mahdollista. Säätiön päämääränä myös tulevaisuudessa on määrätietoinen tutkijoiden ja laitehankintojen rahoittaminen, ja tähän tarkoitukseen lahjoitettuja varoja otamme mielihyvin vastaan  jatkossakin.

Oheisessa juhlajulkaisussa kerrotaan säätiön synnystä, toiminnasta, eri apurahatyypeistä, tutkijoista ja heidän uraauurtavista tutkimuksistaan. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi perehtymään Silmäsäätiön ja silmätutkimuksen mielenkiintoiseen maailmaan!