Kansainvälinen silmäpatologipalkinto professori Tero Kivelälle

Kansainvälinen silmäpatologipalkinto professori Tero Kivelälle

Maailman silmälääkäriyhdistysten kattojärjestö International Council of Ophthalmology (ICO) on myöntänyt HUSin silmätautien ylilääkärille ja Helsingin yliopiston silmätautiopin professorille Tero Kivelälle silmäpatologian 20 000 dollarin arvoisen kansainvälisen palkinnon.

 

Palkinto on myönnetty vuodesta 2006 alkaen neljän vuoden välein arvostetulle silmäpatologille erityisistä ansioista alan tutkijana ja alan merkittävästä edistämisestä.

Silmäpatologeina toimii patologiaan erityisesti perehtyneitä silmätautien erikoislääkäreitä ja erityisesti silmätauteihin perehtyneitä patologeja.

Pitkä silmäpatologian kokemus taustalla

Tero Kivelä väitteli lääketieteen ja kirurgian tohtoriksi vuonna 1987 lasten verkkokalvosyövän patologiasta ja on toiminut vuodesta 1995 maan ainoan silmäpatologian laboratorion johtajana. Hän on myös HUSLABin silmäpatologikonsultti.

Kivelä on ollut European Association for Vision and Eye Research -järjestön hallituksen silmäpatologian osaston puheenjohtaja vuosina 2001–2005 ja 2010, Yhdysvaltojen ja Euroopan silmäpatologiyhdistysten yhteiskokouksen isäntä Helsingissä vuonna 2011 ja Euroopan silmäpatologiyhdistyksen puheenjohtaja vuosina 2017–2021.

Lisäksi hän on toiminut mm. American Academy of Ophthalmologyn silmäpatologian oppikirjan ja tieteellisen sarjan Ophthalmic Pathology and Oncology toimituskunnissa sekä Maailman terveysjärjestön silmäkasvainten patologisen luokituksen toimittajana.

 

Professori Tero Kivelä